Skip to main content
izbori

Podkast objavljen: 23. 3. 2022.

Zašto je zapadu dovoljno ispunjavanje tek minimuma demokratskih standarda da podrži balkanske lidere poput Vučića i Rame i zbog čega opozicija ne uspeva da se nametne kao kredibilni partner zapadu.  

U Srbiji se za koji dan održavaju predsednički i parlamentarni izbori a u Beogradu i lokalni. Srbija je u pandemiju ušla nespremna, pa je prošla kroz besmisleno drastični karantin i onda ukinula pandemiju radi održavanja izbora. Posle je vakcinacija protiv kovida, koja je krenula fantastično, doživela krah, da bi na kraju Srbija izbila u sam svetski vrh crne liste umrlih od korona virusa. I uprkos svemu tome, čini se da pandemija ne igra nikakvu ulogu u ovoj predizbornoj kampanji, osim što se vlast hvali izgradjenim bolnicama. Radio karantin tim povodom traži ovih dana odgovor na pitanje zašto je tako i kako će ruska agresija na Ukrajinu uticati na predstojeće izbore odnosno na položaj Srbije nakon izbora.

Gosti Aleksandra Kocića u narednih nekoliko emisija su novinar Slobodan Georgijev i politikolozi Vuk Vuksanović i Dejan Bursać. U prvoj emisiji u ovom serijalu, Kocić je razgovarao sa britanskim novinarom Aleksom Erorom koji u Beogradu prati izbore za zapadne medije.

eror
Novinar Aleks Eror

 

Gosti:
Aleks Eror
Slobodan Georgiev
Vuk Vuksanović
Dejan Bursać
Soundcloud

Georgiev: Zašto ni vlast ni opozicija ne spominju pandemiju

Soundcloud

Dejan Bursać o uticaju rata u Ukrajini na izbore u Srbiji

Soundcloud

Vuk Vuksanović o uticaju rata u Ukrajini na izbore u Srbiji

Soundcloud

Kad ste već ovde…

…mi bi da vas zamolimo za pomoć. Sa nama novinarima vam je kao sa lekarima: nekada mislite da smo uobraženi i arogantni, puni sebe, a onda se setite da vam ipak trebamo, da smo korisni. E, ali za razliku od lekara, mi koji pravimo ovaj podkast i sajt nismo na plati, ne radimo ni za državu ni za privatnika. Nama treba vaša novčana pomoć da bi mogli dalje.

Mi smo mala, neprofitna organizacija i verujemo u značaj objektivnog informisanja zasnovanog na činjenicama. Živimo u vremenu lažnih vesti i uvijene ili otvorene propagande i želimo da se tome suprotstavimo. Smatramo da je u ovom vremenu i tokom ove pandemije od presudnog značaja da se čuje glas stručnih i kompetentnih, onih koji znaju svoj posao i nemaju prikrivene motive. Mi nismo podložni političkim i komercijalnim uticajima i pritiscima. Nama niko ne govori o čemu i kako da govorimo.

Zato nam je potrebna vaša pomoć. Svaka vaša donacija puno nam znači - da pokrijemo troškove nabavke neophodne tehnike, postavljanja podkasta, održavanja sajta i promocije. I najmanja vaša pomoć znači nam mnogo. Od nas ćete dobiti godišnji izveštaj o utrošenom novcu. Možete da nam pomognete jednom ili na redovnoj, nedeljnoj ili mesečnoj osnovi. Možete da nam date jedan evro, dolar, funtu ili šta vam zgodno, a može i 100. Jednostavno je i ne oduzima puno vremena. Hvala!

Podrži Radio Karantin